Patterns: handleidingen en instructies

Atelier Textielontwerp

projectweek kask collectief/'open tools' 16.03-20.03.2015

Het atelier Textielontwerp vertrekt vanuit de constructie van textiel, maar gaat in op de problematiek van instructies en handleidingen. Op welke manieren kunnen instructies, zowel visueel als verbaal, als instrument fungeren in het (opnieuw) maken van textielstructuren.

Patterns (of patronen) voor textiel maken gebruik van zeer elementaire stappen van repetitie en variatie. Hoe kunnen elementaire handelingen in instructies gevat worden zodat ze gekopieerd kunnen worden? Naast het experimenteren met het uitschrijven van deze 'broncodes', wordt ook gekeken naar mogelijkheden tot beschermen en/of vrijgeven van dergelijke ontwerpen met Creative Commons licenties en Copyleft.

Referenties


Inschrijven


Vul zelf aan

Deze pagina zal worden aangevuld in de aanloop naar en tijdens de projectweek. Wie nu al informatie wil toevoegen kan dit hier:

http://piratepad.be/p/patternstextiel

Alle ideeën, commentaar of bijkomende referenties zijn welkom.


http://www.spacecaviar.net/wp/wp-content/uploads/2014/07/FOMObile-Clerici-Space-Caviar-05.jpgFoto: workshop 'Human Mathematics' (2014). Afstudeerrichting Textielontwerp ism nadine en 'Museo Textil de Oaxaca (Mexico).'