Hacktivisme / #hackop

Atelier Autonome Vormgeving

projectweek kask collectief/'open tools' 16.03-20.03.2015

Het zich toeëigen van tools, of net het verwerpen ervan, is vaak een activistisch of politiek statement. De workshop die autonome vormgeving aanbiedt, exploreert en expliciteert dit emancipatorisch en activistisch potentieel van tools.

In een hackaton georganiseerd ism Vooruit en Labofii - Laboratory for Insurrectionary Imagination (Laboratorium voor opstandige verbeelding - gaan de deelnemers aan de slag met tools voor co-creatie en self-management. Er wordt gebouwd aan Climate Games, een 'mass participation transmedia action framework'.

Wat gaan we doen? En waar wachten we op?

Het ‘labaratorium voor opstandige verbeelding’ van John Jordan en Isabelle Frémeaux staat bekend voor zijn radicale protestacties. Zo voeren de leden actie verkleed als clown of travestiet, planten ze bomen midden op een straat, stellen ze kunstinstellingen netelige vragen over sponsordeals, … Maar bovenal wil Labofii het publiek hoop bieden in de duisternis en oproepen om niet aan onverschilligheid toe te geven: “Wat gaan we doen? Waar wachten we op?”.

‘We have never been here before’ is een van de weinige keren dat het collectief zijn boodschap brengt binnen een theaterruimte. Want Labofi i is meestal daar te vinden waar het er toe doet: op de straat, waar protest en acties plaatsvinden. Het mag niet verwonderen dat ze ook tijdens (im)Possible Futures meer zullen doen dan een voorstelling brengen. To be continued.

bron: www.vooruit.be

'We have never been here before' - Voorstelling van Labofii (John Jordan & Isabelle Frémeaux) in Vooruit ihkv (Im)Possible Futures op woensdag 18 maart.

Referenties


Inschrijven


Vul zelf aan

Deze pagina zal worden aangevuld in de aanloop naar en tijdens de projectweek. Wie nu al informatie wil toevoegen kan dit hier:

http://piratepad.be/p/hackop

Alle ideeën, commentaar of bijkomende referenties zijn welkom.